Сигнализирай!

Мъж унищожи новозасадени дръвчета в Мусачево (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
14.09.2023 г.
38
0

Мъж унищожи новозасадени дръвчета в Мусачево, Елин Пелин, показва репортаж на NOVA. Той ги изрязал с лозрска ножица. Те са засадени от общината в населеното място и са дарение. Полицията е установила извършителя на вандалската постъпка. Предполага се, че става въпрос за жител от селото.

Зачестяват случаите на вандализъм срещу влакове (видео)

„Когато получих сигнала, дойдох на място, за да видя какво е станало. Извиках човека, в който всички се съмняваха, и го попитах защо е унищожил туите. Той отговори: „Направих го, защото никой не ме е питал!”. не смятам, че някой трябва да го пита, защото дръвчетата са насадени на общинска земя и за мен това е унищожаване на общинска собственост”, заяви кметът на село Мусачево Милиян Илиев.

И допълни: "Ако беше казал, че туите му пречат, щяхме да ги насадим на друго място". 

Жители на населеното място потвърдиха, че извършителят е установен чрез запис, който вече е предаден на полицията.

Коментарът на "Господарите"

На Ганьо всичко му пречи - тревата, цветятя, животните, въздухът... Пречи му нещо положително да се случи и то да касае повече хора, а не само него лично. Не че ще се мръдне да направи нещо сам - абсурд. Но и някак не може да остави положителните инициативи - било то засаждане на дръвчера, грижа за други хора или животни или дори поставявне на пейки и кошчета, да му развалят кочинката, в която иска да живее. Не е изненада, че с такова мислене сме последни по всички положителни показатели в Европейския съюз. Изненада е само, че очакваме същия Алеков герой, който днес реже дръвчета с лозарска ножица, утре да гласува разумно и интелигентно за хора, които наистина биха направили страната малко по-добро място за живеене. А и какво ще ми правят те инфраструктура и красиви общи пространства - не ми ли хвърлят лично в джоба някоя пачка, не ми ги хвали. Нали?!

Следващия път, когато видите такъв образ, снимайте и ни сигнализирайте. Aко не друго - от "кумова срама" може и случайно подобни изпълнения да намалеят. Ха дано, ама.... така де.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.