Сигнализирай!

Майката на застреляния от униформен мъж: Господин полицай, с какво сърце ми отне детето?! (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
19.09.2023 г.
71
0

Майката на застреляния от униформен мъж: Господин полицай, с какво сърце ми отне детето?! Това попита пред NOVA майката на починалия младеж по повод трагедията.

“Г-н полицай, с какво сърчице ми застреля детенцето? Само това искам - в очите да ме погледнеш и да ми кажеш. Аз съм майка, която е отгледала това дете сама. И не съм го възпитавала по този начин. И ти нямаше правото да му отнемеш живота така”, заяви Мария, майка на починалия Светльо.

„В нощта на 17 срещу 18 септември в 4 РУ е получен сигнал за извършен грабеж над две момичета от три непознати лица. Пострадалите са дали конкретно описание на извършителите и незабавно е изпратен полицейски екип. По-късно постъпва нов сигнал в близост до бул. „Черни връх”. Екипът предприема действия по издирване и установява, че лицата се качват в автобус. Успяват да спрат превозното средство и залавят едното лице в автобуса и две, които се опитват да избягат. Единият полицай тръгва след бягащите и предупреждава няколко пъти, че ще стреля. Възпроизведени са два контролни изстрела, след което същият служител стреля по бягащото лице. Установява, че лицето е простреляно и не се чака линейка - полицейският автомобил и го откарва в болница „Токуда”. Лекарите установяват, че лицето е починало". Това каза директорът на СДВР Любомир Николов.

Според криминален експерт полицията е имала право да стреля по 18-годишния крадец (видео)

Полицаят, произвел фаталния изстрел по 18-годишното момче, го предупредил поне 3-4 пъти, че ще стреля, ако не спре, казват от прокуратурата. „На един от видеозаписите се вижда, че полицейският служител, спира и взима поза за произвеждане на изстрел. Той не тича и не произвежда хаотично изстрели”, посочва заместник-градският прокурор на София Христо Кръстев. Има още свидетели за разпит.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.