Сигнализирай!

Вече можем да подаваме сигнали за липсващи лекарства на специален имейл

Gospodari.com
Gospodari.com
20.09.2023 г.
24
0

Вече можем да подаваме сигнали за липсващи лекарства на специален имейл. Адресът за целта е: 49ns_lekarstva@parliament.bg.

Това става ясно от публикация във Facebook на председателя на парламентарната комисия по здравеопазване Костадин Ангелов.

Отново по аптеките липсват седем вида инсулин (видео)

„Пишете ни. Бъдете сигурни, че аз и останалите депутати от Комисията по здравеопазване ще четем и ще реагираме, за да може всеки, който се нуждае от лекарство да го получи. Сигурен съм, че тази комуникация ще накара институциите и регулаторите да заработят по-бързо и във ваша полза“, призова депутатът.

Той се обърна и към собствениците на аптеки и работещите в тях с апел да подават информация за липса на медикаменти при търговците на едро и невъзможността да ги заявят в електронната система или по телефона, което би възпрепятствало някоя аптека да изпълни предписанието на лекаря.

Предвиждат солени глоби за износ на лекарства от забранителния списък (видео)

Част от проблемите

Миналата седмица ДАНС обяви резултата от проверката за нерегламентиран износ на лекарства. Такъв е установен, съобщи тогава председателят на здравната комисия и бивш здравен министър Костадин Ангелов.

В доклада се посочва, че направена промяна през 2022 г. в електронната система за проследяване на лекарствата у нас – СЕСПА, е разработена в интерес на търговците за сметка на българския пациент. В анализа още се посочват и конкретни дружества, които са извършвали износ на лекарства, включени в забранителния списък.

По случая е информирана и прокуратурата.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.