Сигнализирай!

Зеленски: Природното бедствие в Москва започна война и уби хиляди

Gospodari.com
Gospodari.com
20.09.2023 г.
18
0

Володимир Зеленски: Природното бедствие в Москва започна война и уби хиляди. Това интересно изказване направи украинският президент по време на речта си пред Общото събрание на ООН. Тя е първата, която държавният глава лично произнесе в залата в Ню Йорк от началото на руската агресия на 24 февруари 2024 г. Това предаде Дневник.

"Природно бедствие в Москва реши да започне голяма война и уби десетки хиляди хора. Трябва да го спрем", заяви Зеленски. И още: "Екстремното време ще продължи да влияе върху нормалния живот на планетата. Някоя зла държава ще превърне в оръжие последиците от това".

България и Украйна ще подпишат меморандум за военно сътрудничество

"Масовата разруха се увеличава. Агресорът превръща в оръжие много други неща и те са използвани не само срещу нашата страна, но и срещу всички ваши държави, уважаеми лидери". Това допълни Володимир Зеленски в 15-минутното си слово.

По време на визитата си в САЩ той ще опита да събере колкото може повече разбиране и подкрепа за позицията на Киев във войната. Но някои държави от т. нар. Глобален юг и републиканци в Конгреса смятат, че конфликтът поглъща твърде много средства и отклонява време и внимание от други важни приоритети.

Зеленски: Природното бедствие в Москва започна война и уби хиляди

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.