Сигнализирай!

Вдъхват нов живот на платното на Кристо от Триумфална арка

Gospodari.com
Gospodari.com
29.09.2023 г.
42
0

Вдъхват нов живот на платното на Кристо от Триумфална арка. Опакованата - последната творба на покойния Кристо, ще бъде рециклирана и ще се завърне с "нов живот" под формата на тенти и сенници за официалните събития на Олимпиадата в Париж през 2024 г., пише Булевард България.

Кметът на Париж Ан Идалго потвърждава, че тентите и сенниците ще се използват на Олимпийските и Параолимпийските игри, които ще се проведат през следващата година във френската столица.

Проектът на Кристо върху Триумфалната арка става история (видео)

През 2021 г. Триумфалната арка беше обвита в 25 000 кв.м. сребриста материя, която бе привързана със 7000 метра червени въжета. Както платът, така и връзките са произведени от тъкан полипропилен, който беше предназначен за рециклиране.

Сега фондацията "Кристо и Жан-Клод" на наследниците на легендарната двойка артисти осъществява тази идея заедно с природозащитната организация Parley for the Oceans.

"Постоянен ангажимент на Кристо и Жан-Клод беше повторната употреба. Обновяването и рециклирането на всички материали, които се използват в техните проекти". Това казва Владимир Явашев, директор на проекта L'Arc de Triomphe Wrapped, цитиран от Dezeen.

Кристо почина през май 2020 г. - година преди проектът на Триумфалната арка да бъде осъществен. И да привлече огромно внимание към Париж.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.