Сигнализирай!

Санкционираният по "Магнитски" Пеевски поиска забрана за влизане на руски коли

Gospodari.com
Gospodari.com
30.09.2023 г.
28
0

Санкционираният по "Магнитски" Пеевски поиска забрана за влизане на руски коли. Това посочиха от пресцентъра на ДПС във Facebook публикация.

"Министрите на вътрешните работи и финансите да разпоредят на гранична полиция и митниците да приложат изпратената преди повече от две седмици от Европейската комисия забрана, която е част от санкциите срещу Русия заради войната в Украйна. Забраната обхваща леки автомобили и други превозни средства за превоз на до 10 души, като няма значение дали превозното средство се използва за частни или търговски цели, стига да попадат в обхвата на митническите кодове", пише Делян Пеевски в позицията си.

Депутатът от ДПС настоява правителството незабавно да приложи европейската забрана за влизане в страната на автомобили с руска регистрация.

Пеевски: Без бонуси за доноси, но с все така ниско ДДС за ресторантьорите

Според него изпълнението на всички решения на ЕК във връзка със сигурността на границите на България като европейска държава е от ключово значение за присъединяването на страната към Шенгенското пространство.

Снимка: Благой Кирилов/БТА (ПК)

Той изразява надежда, че България може да влезе в свободното пространство до края на годината. Австрия и Ниделрандия обаче не дават сигнали, че ще променят мнението си. Двете страни са против разширяването на шенгенските граници.

От "Гранична полиция" съобщиха по-рано днес за "Сега", че към настоящия момент автомобили с руска регистрация влизат свободно в страната. Обмисля се по какъв вариант да се ограничи движението им, за да се изпълнят разпоредбите на ЕК.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.