Сигнализирай!

Директорът на „Социално подпомагане“ за пребитото дете: „Разказваше, все едно е нещо нормално“ (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
25.10.2023 г.
25
0

"Детето беше с много видими наранявания по лицето. Беше спокойно, сякаш бе свикнало да бъде проявявана тази агресия, защото разказваше за това, което се е случило все едно е нещо нормално. Сякаш винаги му се е случвало". Това споделя директорът на „Социално подпомагане“ Самуил Бюлент Мехмед пред bTV за 5-годишното момче от разградското село Хърсово, което е в болница след побой, нанесен от приятеля на майка му.

По думите му сигналът за насилие бил получен в събота вечерта в 19:10 часа. „В рамките на час бяхме на мястото заедно с полицията и детска педагогическа стая.“, казва той.

Мехмед посочи, че насилникът се опитал да скрие майката и детето. „Държа се грубо и агресивно с полицията и с нас. Униформените обаче успяха да си свършат работата и изведоха майката и детето от къщата. Те бяха с мръсни, стари, скъсани дрехи. Детето разказа, че е било вдигано и хвърляно в градината и било бито с юмруци и ритници. Най-много го е боляло, когато било посягано с ритници към него.“, споделя още Мехмед.

директорът на „Социално подпомагане“ Самуил Бюлент Мехме

Сигнал за пребитото от пастрока си детенце подал кметът, майката мълчала за побоя

Към майката също било проявявано физическо насилие и е била експлоатирана за работа в къщата.

Грижела се за животните, които не били малко. Според Мехмед детето било излишното в случая и насилникът не го искал.

48-годишният пастрок не си признал. Обяснявал как детето било паднало от орех и било блъснато от овен. При извеждането на майката от къщата потвърдила, че нараняванията са от пастрока.

Във вторник съдът е издал ограничителна заповед и мъжът е уведомен за нея. От „Закрила на детето“ обясниха, че детето ще бъде настанено в приемно семейство, но това е времена мярка, докато се оцени родителския капацитет на майката.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.