Сигнализирай!

Откриха Алексей Навални, след като две седмици беше в неизвестност (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
26.12.2023 г.
10
0

Откриха Алексей Навални, след като две седмици беше в неизвестност. Неговата говорителка съобщи, че е преместен в наказателна колония в Арктика, пише BBC.

Навални е изведен от наказателната колония, но не е ясно къде е

"Намерихме Алексей Навални. Сега той се намира в IK-3 в селището Харп в Ямало-Ненецкия автономен окръг. Адвокатът му го посети днес. Алексей се чувства добре", заяви Кира Ярмиш в социалните мрежи.

Очакваше се той да бъде преместен в нова затворническа колония като част от новата му 19-годишна присъда за "екстремизъм". Преди това той беше задържан в затворническата колония IK-2 в централната част на Владимирска област, където излежаваше присъда по обвинения в измама.

Неговите съюзници свързват момента на изчезването му с обявяването на президента Владимир Путин на 8 декември, че ще се стреми да бъде преизбран в президентската надпревара през 2024 г. А Навални призова руснаците да "гласуват за всеки друг кандидат", освен за Путин, на изборите на 15-17 март. 

снимка: iStock

Случаят “Навални”

Припомняме, че Навални е най-известният опонент на Путин. Той излежаваше присъди от общо 11 и половина години в наказателна колония за измама и други обвинения, които според него са скалъпени, за да го накарат да млъкне. Той бе изправен пред нови обвинения в “екстремизъм”, които удължиха присъдата му до 19 години затвор. Правозащитни групи и западни правителства гледат на Навални като на политически затворник. Кремъл отрича това, като редовно отказва да коментира случая му и насочва въпроси за него към съдилищата и затворническата служба.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.