Сигнализирай!

Кучета в столичен приют живеят и умират в потресаващи условия (снимки и видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
28.12.2023 г.
13
0

В тесни непочистени клетки, без вода и грижа. Множество кучета живеят в потресаващи условия в приюта в столичния район „Връбница“.

Доброволци, които са посетили мястото, сигнализират във Facebook за тежкото положение, в което се намират животните.

източник: facebook / Илия Костов

Лоши условия в общински приют за животни в Попово (видео)

Въпросният приют е стационар на клиника, в която изпращат кучета, след като бъдат кастрирани. Повечето са с рани след операцията и се изсипват там, за да се свестяват след упойката. В резултат някои от тях умират заради инфекции и последвали заболявания.

За мястото отговаря общинското предприятие „Екоравновесие“. То разполага с още два обекта - приют в Сеславци, където пристигат млади животни и се отглеждат от доброволци и приют в Горни Богров за възрастни животни, където за 1500 кучета се грижат между четири и седем гледачи.

"Там кучетата просто умират, предават се! Преди 2 седмици почина куче, което не дадоха да спасим! Днес (27 декември) умря друго куче на път за ЦВК. Днес (27 декември) умря и Джак от Богров.", коментира Галина Александрова във Facebook.

Коментарът на "Господарите"

Не бива да оставяме кучетата да завършат живота си в такива ужасни условия. И те като нас заслужават дом, грижа и любящо семейство.

Aко вие или ваши познати имате възможност и искате да помогнете, дайте им втори шанс и превърнете някой от тези сладури във ваш домашен любимец. Освен че ще спасите живот, в замяна ще получите отдаденост и любящ другар.

Близо 200 000 лева субсидии усвои общински съветник, отглеждащ животните си в ужасни условия (РЕПОРТАЖ)

Граждани сигнализират за ужасяващи условия в общинския приют във Варна (видео и снимки)

Няколко кучета са били убити по особено жесток начин в Луково (РЕПОРТАЖ)

А ние за пореден път апелираме отговорните институции да си свършат работата и да извършат необходимите проверки, за да се установят нарушенията и за да може условията на живот на тези кучета да бъдат подобрени.

За всякакви подобни нередности и злоупотреби ни подавайте сигнали на gospodari.com.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.