Сигнализирай!

Шефът на Пентагона е бил хоспиталиризан за три дни и никой в Белия дом не е разбрал за това (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
10.01.2024 г.
10
0

Шефът на Пентагона е бил хоспиталиризан за три дни и никой в Белия дом не е разбрал за това, съобщава NOVA. Белият дом се опитва да овладее общественото недоволство след разкритията, че дори президентът Джо Байдън не е знаел за операцията на своя военен министър от 1 до 4 януари.

Едва във вторник стана ясно, че министърът на отбраната Лойд Остин е претърпял операция за лечение на рак на простатата на 22 декември.

На 1 януари Остин отново е приет в болница заради инфекция, свързана с операцията. Пентагонът не е съобщил за това пред обществеността, Белия дом и Конгреса. Министърът на отбраната е вторият в йерархията след президента във веригата на американското военно командване. Той трябва да бъде на разположение постоянно, за да реагира на всяка заплаха за националната сигурност.

Лойд Остин. Източник: youtube / CBS

“Продължаваме промяната” си нае лобисти в САЩ, били с цел реклама на България

Президентът Байдън беше информиран едва миналият петък, че министър Остин е в болница. До тази сутрин никой в Белия дом не знаеше, че министър Остин има рак на простатата. Президентът беше информиран веднага след нас.”, заяви Джон Кърби, говорителят на Съвета за национална сигурност.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.