Сигнализирай!

Ако се чудите какво да направите с коледната си елха, може просто да я...изядете (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
11.01.2024 г.
12
0

Ако се чудите какво да направите с коледната си елха, може просто да я...изядете. Тази идея дава австрийският горски еколог Артур Ерлах, разказва Deutsche Welle.

Коледните елхи обикновено се оказват на улицата само дни след края на празничния сезон. Там те чакат да бъдат изпратени на сметището или в най-добрия случай - да станат храна за животните в зоологическата градина.

Зоопаркът в Стара Загора зарадва обитателите с нестандартни лакомства (видео)

Австриецът обаче представя цяло меню за оползотворяване на празничните дръвчета. Той споделя, че елхата може да се превърне в основна съставка на изтънчени ястия, и то не за животни, а за хора.

Снимка: Аrtur Cisar-Erlach

Мъртвопияна рускиня покори 20-метрова елха (видео)

В епизод от поредицата „Европа в 15 минути” мъжът показва как да използваме игличките, клоните и кората на елхата в кулинарията.

Първо трябва да се разглоби цялта елха. Игличките се смилят в блендър, заедно с ядки и масло, за да се получи кремообразна смес, подобна на песто.

Кората на дръвчето пък се обелва от ствола и се запържва в мазнина, докато се получи хрупкав чипс.

Горският еколог има рецепта и за десерт. Боровите кори се изсушават и се смилат на ситно, а след това се изпичат. Могат дори да се направят разнообразни формички от изпечената смес.

Така че следващия път, когато се чудите с какво да почерпите гостите си след празниците, се сетете за рецептите на австриеца.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.