Сигнализирай!

Арестуваха майка, тормозила с месеци 5-годишното си дете

Gospodari.com
Gospodari.com
12.01.2024 г.
11
0

Арестуваха майка, тормозила с месеци 5-годишното си дете. Заедно с приятеля ѝ са арестувани за тормоз и обезобразяване на детето, пише NOVA.

Жена е нарушила ограничителна заповед и е нанесла побой на 11-годишно момче

Сигналът за агресията подала близка на детето, която на 8 януари забелязала голяма рана на главата му. Според държавното обвинение момченцето било обезобразено, а нараняванията му били животозастрашаващи.

От дома на обвиняемите са иззети предмети, с които се предполага, че детето е било удряно. Двамата са задържани до 72 часа, като предстои прокуратурата да внесе искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо тях.

снимка: iStock

Коментарът на "Господарите"

Ние от “Господарите” сме повече от шокирани от този случай. Не е нормално в 21 век едно 5-годишно дете да живее в среда с насилие! Надяваме се, че институциите ще вземат конкретните мерки и ще му помогнат! Промените в Закона за защита от домашното насилие, разработен в Министерството на правосъдието (МП), предвиждат създаване на национална информационна система, като достъп до данните ще имат МВР, Агенцията за социално подпомагане, Държавната агенция за закрила на детето и органите на съдебната власт. Но къде е тя? Защо все още не е в сила? Колко деца трябва да бъдат пребити, за да се задейства? #НеНаНасилието ! Време е за бърза промяна! Искаме най-строгото наказание за тази двойка, позволила си да нарани това невинно дете!

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.