Сигнализирай!

Над 180 000 лева глоби отнесоха фирмите за непочистен сняг в София

Gospodari.com
Gospodari.com
22.01.2024 г.
18
0

Над 180 000 лева глоби отнесоха фирмите за непочистен сняг в София. За непочистени спирки на градския транспорт, подходи към пешеходни подлези, както и за некачествено почистени тротоари и вътрешноквартални улици, са наложени санкции за 180 371 лв. на фирмите, отговорни за зимното почистване на града. Най-много непочистени обекти екипите на Столичния инспекторат са установили в районите "Студентски", "Овча купел", "Панчарево" и "Витоша". Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

При контрола са наложени 77 санкции за непочистени спирки в „Триадица“, „Подуяне“, "Връбница", „Лозенец“, „Студентски“, „Банкя“, „Искър“, „Люлин“, „Овча купел“, „Панчарево“, „Младост“, „Витоша“, „Кремиковци“ „Изгрев“, „Слатина“ и „Оборище“. За непочистена спирка на градския транспорт до 07:30 ч. санкцията е в размер на 2 000 лв.

Снимка: iStock

Столичните инспектори са проверили и за почистването на прилежащи площи към търговски обекти. Наложени са 120 глоби за непочистени прилежащи площи пред търговски обекти на обща стойност 5 160 лв. само в понеделник. Съставени са и 58 констативни протокола с предписания на частни имоти на домоуправители за почистване на прилежащите им територии от сняг и лед. Най-много санкции за неизпълнение на това задължение получиха в районите „Изгрев“, „Илинден“, „Младост“, „Възраждане“, „Кремиковци“ и „Панчарево“.

От Столична община напомнят, че собствениците на сгради са задължени да почистят терените пред съответните си имоти.

Столична община ще изкупува грехове заради забавянето на ремонта на ремонта на ул. “Цар Шишман”

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.