Сигнализирай!

Русия ще понесе 500 нови санкции от САЩ

Gospodari.com
Gospodari.com
23.02.2024 г.
7
0

Русия ще понесе 500 нови санкции от САЩ. Президентът Джо Байдън потвърди въвеждането им, за да гарантира, че Владимир Путин "ще плати още по-висока цена за агресията спрямо Украйна и репресиите в Русия“, пише BBC.

Забрана за внос на пропан-бутан, диаманти и чугун в 12-ия пакет санкции срещу Русия

САЩ ще наложат и нови експортни ограничения на близо 100 стоки, които представляват подкрепа на Русия. И ще предприемат действия за допълнително намаляване на енергийните приходи на страната, допълни Байдън.

Мерките имат за цел да потърсят отговорност от Русия за войната. И смъртта на опозиционния лидер Алексей Навални в момент, когато Киев е изправен пред остър недостиг на боеприпаси. А американската военна помощ се бави с месеци в Конгреса.

"Те ще гарантират, че Путин ще плати още по-висока цена за агресията си в чужбина. И репресиите у дома", каза Байдън за санкциите.

снимка: iStock

Мерките ще бъдат насочени към лица, свързани с изпращането на Навални в затвора. Както и с финансовия сектор на Русия, отбранителната индустриална база, мрежите за доставки. И лицата, които заобикалят санкциите на различни континенти, каза още президентът на САЩ.

"Две години след началото на тази война, народът на Украйна продължава да се бори с огромен кураж. Но украинците изпитват недостиг на боеприпаси. Украйна се нуждае от повече доставки от Съединените щати, за да удържи срещу непрестанните атаки на Русия, които се подпомагат от оръжия и боеприпаси от Иран и Северна Корея", посочи Байдън. "Ето защо Камарата на представителите трябва да приеме двупартийния законопроект за допълнение на националната сигурност, преди да е станало твърде късно."

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.