Сигнализирай!

Българското първенство е най-оспорваното в Европа

Gospodari.com
Gospodari.com
06.03.2024 г.
9
0

Българското първенство е най-оспорваното в Европа. Това показва анализ на Асоциацията на Европейските лиги, предаде dsport.bg. В него попадат лигите, които са членове на Асоциацията и са във сезон есен-пролет.

По отношение на борбата за шампионската титла родният шампионат и израеслката лига поделят първото място. И в двата шампионата към днешна дата първият и вторият в класирането имат равен брой точки.

Редно е обачед да се отчете, че в efbet Лига има разлика в мачовете, като Лудогорец е с мач по-малко от Черно море. В израелското първенство Макаби Хайфа и Макаби Тел Авив имат по 55 точки след 24 кръга.

Това, което прави впечатление е, че в редица шампионати разликата между първия и втория в класирането е само 1 точка към днешна дата. Това се наблюдава в цели 9 първенства.

Куриоз: Наш клуб на различно мнение от своя треньор

В 3 шампионата разликата между първия и втория е 2 точки, а в Полша разликата е 3 точки. При Албания и Чехия лидерът води с 4 точки на своя пряк конкурент за първото място.

В Белгия Роял Унион води с цели 8 точки на Андерлехт, а във Франция ПСЖ има преднина от 9 пункта.

Цели 7 шампионата имат разлика между първия и втория 10 и повече точки. Най-голяма е разликата в Азербайджан, където Карабах води с цели 23 точки пред Сабаил, а в Уелс Д Ню сейнтс има преднина от 20 точки пред Конас Куей Номадс.

Любопитно е, че Германия, Франция и Италия, които са 3 от топ 5 първенствата в Европа, се намират в долната половина на класацията.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.