Сигнализирай!

Платформата Х на Мъск избегна съдебните дела за разпространение на авторски песни

Gospodari.com
Gospodari.com
06.03.2024 г.
4
0

Социалната платформа X, собственост на Илън Мъск, успя да отхвърли по-голямата част от съдебно дело от 17 музикални издатели, които я обвиняват в нарушаване на авторските права върху близо 1700 песни, като позволява на хората да публикуват музика онлайн без разрешение, съобщава Reuters.
Според окръжния съд в Нашвил издателите не могат търсят отговорност с изключение на обвиненията, че X не е контролирала правилно потребителите и серийните нарушители и не е предприела достатъчно бързи действия за сваляне на съдържание. X не е и длъжна да контролира как са изготвени публикациите или да получава разрешение за авторски права предварително.

Източник: istockphoto / Youtube

Мъск не устоя на изкушението и се пошегува със срива на Facebook и Instagram

Sony Music, Universal Music и други членове на търговската група на Националната музикална асоциация на издателите съдят X от юни 2023, търсейки обезщетение от над 250 милиона долара.
Те обвиняват платформата, че рутинно пренебрегва и насърчава нарушаването на авторски права, за разлика от платформи като Facebook, Google и TikTok. Издателите също твърдят, че проблемът се е влошил, откакто Мъск купи Twitter.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.