Сигнализирай!

Reuters и Getty попаднаха на още една редактирана от Кейт Мидълтън снимка

Gospodari.com
Gospodari.com
21.03.2024 г.
11
0

Reuters и Getty попаднаха на още една редактирана от Кейт Мидълтън снимка. Този път кралската снимка е дигитално променена на осем места.

Водещи новинарски агенции свалиха първата снимка след операцията на Кейт Мидълтън

Снимката, публикувана през април миналата година, по случай 97-ия рожден ден на покойната кралица, показва Елизабет Втора, заобиколена от някои от своите внуци и правнуци. Снимката е направена от 42-годишната Кейт. Те се намират в шотландската кралска резиденция - замъка Балморал, през лятото на предходната година.

Във вторник фотоагенцията Getty Images също съобщи на своите клиенти, че снимката от Балморал е била „цифрово подобрена от източника“, без да дава повече подробности.

снимка: Reuters

Макар че по това време Getty Images, Reuters и други новинарски организации не са забелязали някакви проблеми със снимките. Прегледът на кадъра от фоторедакторите на Reuters е установил, че има осем места с промени чрез цифрово клониране. Проверката е извършена след новината, че подадената от двореца Кенсингтън снимка на Кейт с трите ѝ деца от Деня на майката, е допълнително редактирана.

Преглед на архива

Новинарските агенции изглежда сега преглеждат стари кадри, предоставени от двореца Кенсингтън, за автентичност. Цифровото клониране включва копиране на пиксели с цел преместване. Или маскиране на обекти, или области в снимката. Това е често използван похват. Обикновено с цел подобряване на визията на снимката, заличаване на грозни участъци. Дворецът Кенсингтън засега не коментира снимката.

Припомняме, че по-рано този месец Reuters и няколко други водещи новинарски организации изтеглиха снимка на Кейт с трите ѝ деца, след като анализът при публикуването ѝ показа, че тя не отговаря на редакционните им стандарти.

На следващия ден Кейт поднесе извинения. „Подобно на много любители фотографи, понякога експериментирам с редактирането“. Това каза тя в изявление в социалните мрежи и добави: „Искам да изразя извиненията си за объркването, което предизвика семейната снимка, която споделихме“. Проблемът с редактираните снимки идва на фона на широко разпространените спекулации в социалните медии относно здравето на Кейт, след като тя претърпя коремна операция през януари. Преди няколко дни обаче се появи видео от папараци, показващо как Кейт и Уилям се разхождат.

The Sun разбуни духовете в Лондон с кадри на Кейт и Уилям (видео)

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.