Сигнализирай!

Стрелба в концертна зала в Москва (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
22.03.2024 г.
14
0

Стрелба в концертна зала в Москва. Вероятно става дума за терористичен акт. По време на концерт на групата „Пикник” е открита стрелба с автоматично оръжие. По първоначални данни нападателите са четирима, облечени в камуфлажни дрехи, предаде NOVA.

https://twitter.com/EuromaidanPR/status/1771232113330667589

Според публикуваните в мрежата клипове нападателите са стреляли безразборно в публиката. Има убити и ранени. В залата е започнал и пожар, който е обхванал голяма част от целия комплекс, който се казва „Крокус сити хол”. Засега не е ясно дали нападението е приключило, както и каква е съдбата на нападателите.

Руските медии съобщават, че специализираният отряд за изпълнение на особено опасни задачи в градски условия - ОМОН, е вдигнат по тревога.

Страната осъди „кървавата терористична атака".

Към момента няма данни българи да са сред жертвите и ранените на атаката в Подмосковието, заяви предложената за премиер и външен министър в оставка Мария Габриел в ефира на "Панорама" по БНТ.

Министерството на външните работи продължава да следи ситуацията, каза още тя.

Съветникът на ръководителя на президентската администрация в Украйна Михайло Подоляк заяви, че Украйна няма нищо общо с терористичната атака в "Крокус сити хол".

Говорителят на украинското военно разузнаване Андрий Юсов пък използва случая, за да нарече атентата "провокация" на руските спецслужби, пише Дневник.

По-рано, попитани за събитията в Подмосковието, Съединените щати заявиха, че няма никакви данни Украйна да е замесена в събитията.

Снимка: стопкадър/видео

До момента никой не е поел отговорност.

Руските пропагандисти обаче вече обвиняват Украйна в организиране на терористичната атака. Направи го например "православният олигарх" Константин Малофеев с думите, че Русия отново е готова да победи, както надви в Чечня. "Да дадем на мирното население на Украйна 48 часа да напусне градовете и накрая да приключим войната с победоносен разгром на противника.

Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия обяви, че по предварителни данни 40 души са убити, а над 100 са ранени при терористичната атака в Красногорск, пише "Интерфакс".

Това бяха и числата, съобщавани от близки до службите канали в "Телеграм".

Според губернатора на Подмосковието Андрей Воробьов четирима души са в тежко състояние в болница.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.