Сигнализирай!

Момченце спешно се нуждае от средства за мозъчна операция (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
25.03.2024 г.
22
0

Момченце спешно се нуждае от средства за мозъчна операция. 5-годишният Дмитрий страда от тежка форма на епилепсия, която в последните месеци се обостря и вече не се влияе от медикаментозно лечение. Лекари в Барселона дават шансове за пълноценен живот, ако бъде опериран, но за това са необходими 53 000 евро, които са непосилни за семейството.

Йелизавета Послваска и синът ѝ са прогонени от войната в Украйна и намират втори дом в Балчик. Диагнозата на момченцето е поставена още когато е на 2 годинки, но се влошава прогресивно.

„Пристъпите му са страшно много. На ден са по 10 и повече. Понякога им губя броя. Има дни, в които следват един след друг, буквално през 5 – 10 минути. Не му дават покой. Не може дори да заспи. Ако заспи за минута – две, се събужда с крясъци и плач. Лекарите вече използваха всичко, което практически можеше да се направи – всички препарати и лекарства. Само операция може да ни помогне”, споделя пред NOVA майката на момченцето.

“Розовата къща” се нуждае от нов дом и от средства, за да продължи да съществува (видео)

Младата жена работи като камериерка, а в 24-часовите грижи за малкия Дима помага майка ѝ Ирина. Припадъците са внезапни и детето често се наранява, затова не бива да бъде изпускано от поглед.

„Плаша се и я викам, защото той не диша въобще и си мисля, че сме го изпуснали. Надвесвам се и го викам: „Дима, Дима, Дима!”. И той започва едва - едва да идва на себе си. Това е ужас. Толкова е страшно!”, споделя Ирина Пославска.

„Много е страшно наистина, но се старая да се държа. Защото той си няма друг и никой освен нас не може да му помогне”, споделя притеснената майка.

„Имаше време, когато пристъпите за кратко спряха. В самото начало започна да казва: мама, татко, баба, имена на животни, но пристъпите започнаха отново и той спря да говори”, разказва Ирина.

Операция на главния мозък е спасението, което предлагат от испанската клиника за малкия Дима. Сумата от 53 хиляди евро обаче е непосилна за семейството му, затова се обръщат с призив към всички добри хора.

„Ако не се направи тази операция, според лекарите неговото развитие съвсем ще спре и той ще се превърне в жив труп. Аз, като майка, много бих искала детето ми да бъде оперирано, защото лекарите дават всички шансове за пълноценен живот”, обръща се за помощ Йелизавета.

Който има възможност и желание да помогне на малкия Дима, може да го направи на следната дарителска сметка:

Банка: UniCredit Bulbank / УниКредит Булбанк
BIC: UNCRBGSF

IBAN: BG 41 UNCR 70001598018557
Титуляр: Йелизавета Пославска 

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.