Сигнализирай!

20 години затвор за Георги Семерджиев и на втора инстанция

Gospodari.com
Gospodari.com
22.04.2024 г.
61
0

20 години затвор за Георги Семерджиев и на втора инстанция за причинена смърт на двете млади жени при катастрофата на столичния бул. „Черни връх“ през 2022 г. Присъдата е от днес, потвърди един от адвокатите по делото - Пламен Димитров, информира NOVA.

Тежката катастрофа стана през юли 2022 година на бул. „Черни връх“. Според експертизите по делото Семерджиев е шофирал с над 160 км/час. На място са убити две жени - Хариет и Христина.

Семерджиев е задържан и въпреки че делото не е приключило търпи мярка за неотклонение постоянен арест. Решението не е окончателно, то може да се обжалва и пред Висшия касационен съд.

Снимка: Христо Касабов/БТА

Софийският градски съд на първа инстанция през април 2023 г. постанови присъда от 20 години затвор при първоначално строг режим. Семерджиев обжалва присъдата пред втората инстанция.

Той е признат за виновен по пет обвинения. Освен за причинената катастрофа, той е обвинен за шофиране след употреба на амфетамин и метамфетамин, за използване на фалшива шофьорска книжка, за фалшиви номера на колата, както и за притежание на метамфетамин.

Осъдиха окончателно Георги Семерджиев… за кражба на гориво

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.