Сигнализирай!

Отново катастрофа с Boeing: Кадри показват пътници, бягащи от горящия самолет (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
09.05.2024 г.
48
0

Отново катастрофа с Boeing: Кадри показват пътници, бягащи от горящия самолет. Инцидентът се е случил в четвъртък сутрин на пистата в Сенегал, информира NOVA.

Самолетът Boeing 737-300 е превозвал 78 пътници. Направил е неуспешен опит за излитане, поднесъл и се е забил в храстите на летище Blaise Diagne, близо до столицата Дакар.

https://www.youtube.com/watch?v=U5Gm00SPFh8

Видеоклип, заснет от един пътник, показва как пасажер бяга от мястото на катастрофата, докато от левия двигател излизат пламъци и осветяват нощното небе.  По-късно се появиха още снимки, на които се вижда как самолетът е забит в земята с дупка в двигателя, която е покрита с противопожарна пяна.

https://twitter.com/Jevaughn_Brown/status/1788537430481449185

Екипи на спешна помощ са евакуирили пътниците. 11 души са ранени, от тях четирима са в тежко състояние. Не се съобщава за смъртни случаи.

Отново самолет на “Боинг” се разпадна (видео)

https://twitter.com/MikeSington/status/1788546075156173152

Полетите от летището са преустановени. Властите опитват да установят причината за инцидента, който се случва само ден, след като товарен самолет на Boeing, използван  от американската пощенска служба FedEx, е извършил аварийно кацане в Турция.

Авариите най-вероятно ще увеличат проблемите на компанията. Тя вече е подложена на сериозен контрол заради поредицата от злополуки и спорове относно безопасността.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.