Сигнализирай!

Наградената с "Млад учител на годината": Сбъдвам мечтата си всеки ден (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
11.05.2024 г.
43
0

Наградената с "Млад учител на годината": Сбъдвам мечтата си всеки ден. Това каза пред bTV Кръстина Иванова, която получи наградата от конкурса „Учител на годината“, организиран за 27-а поредна година от Синдиката на българските учители.

Детски учителки заплатиха за изрисуването на стена с национални герои (видео)

„Тази награда е огромна отговорност към всички, които са ми повярвали. Щастлива съм. Не вярвах, че мога да се чувствам по този начин. Определено Синдикатът на българските учители знае как да погали едни млад човек и да му даде криле“, каза тя.

Кръстина Иванова признава обаче, че най-голямата награда за нея са децата, времето, което прекарва с тях. И всички малки стъпки, които правят заедно. Тя вижда как децата израстват и стават по-добри чрез преодоляването на малките трудности пред тях.

„Бяхме изплашени, когато се появи COVID-19, но видях колко силни и можещи са всички около мен. Всички ние, принудени от живота и обстоятелствата, за часове трябваше да покажем най-доброто от себе си. Ето защо смятам, че българският учител е адаптивен на 100%. Въпреки че на моменти той показва своите страхове, слабости и тревоги“, поясни младата учителка.

Кръстина Иванова споделя, че през последните години е забелязала „крещяща промяна у децата“. Според нея вече трябва да се говори за „деца на дигиталното време“, които живеят в изключителна динамичност. "Мисля, че това ги ощетява. Опитът, който тези деца получават чрез дигиталните технологии, не можем да им го дадем. Разбира се, трябва обаче да знаем как да ги използваме. Рискове има във всичко, но пък знанието е навсякъде около нас“, каза още тя.

снимка: bTV

"Деца на дигиталното време"

Младата учителка силно вярва, че всяко дете е разсеяно и в това няма нищо лошо. Но „педагогът е този, който трябва да ги води, да бъде техен модератор и да не им позволява да се отклоняват от своя път“.

„Ако ясно и много правилно изградиш визията си в класната стая, правилата и целите, които се си поставяш, то учениците ще ги припознаят и ще са по-съсредоточени. Мисля, че първите два месеца на учебната година са критични, но след това образователният процес влиза в ритъм. Ние използваме много често технологии в часовете си, без значение дали сме заедно, или се работи индивидуално“, каза още Кръстина Иванова.

Тя също сподели, че е първият учител във фамилията си. Всички я съветвали да не става преподавател, но тя настоявала да им докаже, че това е престижна професия. Днес не съжалява за избора си и продължава да сбъдва ежедневно голямата си мачта – да е сред учениците си. Ние от "Господарите" се гордеем с примери като Кръстина! Българското образование има нужда от амбициозни учители като нея!

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.