Сигнализирай!

„Антисекс“ легла за спортистите на Олимпиадата в Париж

Gospodari.com
Gospodari.com
31.05.2024 г.
22
0

„Антисекс“ легла за спортистите на Олимпиадата в Париж. Организаторите обявиха, че са поръчали този тип легло, което е било използвано на Игрите в Токио през 2020 г. 16 000 модулни матрака на японската компания Airweave са изпратени в Града на любовта преди церемонията по откриването на 26 юли, пише New York Post.

Мнозина спекулираха, че двойните матраци, изработени от полиетилен и поставени върху картонени рамки за легло, са предназначени да възпират интимност. Външният вид обаче може да лъже.

Главният оперативен директор на компанията Брет Торнтън казва, че картонените рамки са дори „много по-здрави от типичните дървени рамки за легла“.

Airweave работи с олимпийски спортисти от игрите през 2008 г. в Пекин, но стана официален партньор за игрите в Токио през 2020 г.

На тези игри организаторите въведоха „забрана за интимност“ на фона на пандемията от Covid. Впоследствие леглата бяха наречени „антисекс“ – термин, който придоби популярност предвид техния размер и факта, че са направени от полиетилен.

https://www.youtube.com/watch?v=SZUNklXv89E

Всичко е въпрос на комфорт

Въпреки че матраците може да не изглеждат идеални за правене на любов, се казва, че са изненадващо удобни, като гарантират, че всеки спортист получава наистина добър сън.

Всеки матрак се състои от три отделни блока, които се предлагат в различни степени на твърдост, така че да могат да бъдат персонализирани за различни типове тяло.

При пристигането си в олимпийското село всеки спортист ще бъде сканиран от приложение с изкуствен интелект. Ще получи матрак, изработен според нуждите му.

Например, повечето плувци имат слабо телосложение, което означава, че техният матрак най-вероятно ще се състои от три меки блока.

Играчите на ръгби, от друга страна, имат конструкция, която обикновено изисква здрав блок в средата.

Проучванията на производителя показват, че полиетиленовият материал на техния матрак „насърчава по-дълбок, качествен сън, като позволява по-добро разпределение на тежестта, обръщане без усилие и оптимално изравняване на гръбначния стълб“.

Междувременно компанията твърди - „научно доказано“ е, че полиетиленът води до дълбок сън. Той продължава 308% по-дълго от този, който се случва на обикновен матрак с мемори пяна.

По време на игрите в Токио американската фехтовачка Катрин Холмс твърди, че матраците са удобни в сравнение с други легла, на които е спала, докато е пътувала за състезания.

Освен това матрачните блокове могат да се перат изцяло и са хипоалергенни. Това означава, че няма да има притеснения от дървеници, заразили Олимпийското село. Това е особено облекчение, като се има предвид, че Париж беше засегнат от паразитите миналото лято.

Междувременно матраците са 100% рециклируеми.

През годините историите за диви лудории сред олимпийците изобилстват в медиите. Организаторите са поръчали 300 000 презерватива, които да бъдат доставени в олимпийското село заедно с леглата.

В Париж ще се ползват летящи таксита за Олимпиадата през 2024 година

https://www.youtube.com/watch?v=3TaVAHMcEac
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.