Сигнализирай!

Абитуриенти от Чипровци отвориха своята "капсула на времето" след цели 40 години (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
02.06.2024 г.
12
0

Абитуриенти от Чипровци отвориха своята "капсула на времето" след цели 40 години. Това се случва по повод 400-та годишнина на местното училище, разказва NOVA.

Обсебен от 90-те младеж обитава капсула на времето и ползва остарели технологии (видео и снимки)

Училището в Чипровци тогава празнува 360-ата си годишнина. По този повод отправят послание в капсула за поколенията след 40 години.

„Капсулата съдържа три неща - първото е завет към тези, които ще седят на нашите чинове и които ще наследят мечтите ни. Много изненадващо беше, че освен този завет имаше и послание към трудещите се и поколенията на град Чипровци, което е много интересно. Третата част е снимка на педагогическия колектив“, обясни Лена Георгиева- директор на ОУ „Петър Парчевич“- Чипровци.

снимка: NOVA

Когато поставят капсулата, сегашната начална учителка в чипровското основно училище Северина Петкова е била ученичка. Тя също написала своето послание. „Написах на децата от бъдещето, че много хубаво би било да могат да тъкат, независимо каква е професията им“, споделя Петкова. 

По това време в чипровското училище учат над 600 деца. Всички оставят частица от идеите и мечтите си. Тази година, чипровското училище, което е наследник на първото училище в България, празнува своята 400-на годишнина. Днешните ученици, които учат в него са едва 60, но и те написали своя завет, който да се отвори след 20 години.

Страхотна идея, която се надяваме, че все повече български училища ще последват! Важно е поколенията да се свързват и да си предават важни завети!

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.