Сигнализирай!

Фадрома от строителен обект потегли сама, помете две огради, стълб и премаза бус (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
05.06.2024 г.
19
0

Фадрома от строителен обект потегли сама, помете две огради, стълб и премаза бус. Инцидентът е станал в понеделник в град Момин проход.

Машината била използвана за строителен обект, когато тръгнала сама. Тя преминала през две огради на къщи, блъснала се в електрически стълб, заради което паднала на една страна и премазала бус.

Ивайло Стайков е собственикът на буса, който вече става само за скраб. Той разказа пред bTV, че инцидентът се е случил около 19:30 ч. По негови думи работниците на обекта били турци и не могли да обяснят сами защо машината им се озовала там.

Снимка: Скрийншот, видео bTV

„Работниците не разбират български. Не можахме да се разберем, докато не пристигна преводач. Обяснението беше, че хидравликата и спирачките на фадромата са отказали. Впоследствие обаче се оказа, че може би не е точно така“, обясни той.

Необезопасено събаряне на сграда в центъра на София застрашава живота на минувачите (видео)

На тях им отнело няколко часа, за да извадят машината от двора на къщата, в който била паднала. Заради съборения стълб пък в района нямало ток до късно през нощта.

Стайков заяви, че никой от фирмата изпълнител на строежа не се е свързал с него с обещанието, че ще получи някаква компенсация за нанесените щети.

Благодарение обаче на неговия бус фадромата паднала преди да стигне до къща, в която имало хора. Той предотвратил потенциално нараняване на някой човек.

Снимка: Скрийншот, видео bTV

Ивайло Стайков обясни, че улицата по принцип е доста оживена. Преминават възрастни хора, както и малки деца. Затова е било чист късмет, че не е имало тогава хора навън.

„Бусът ми има само гражданска отговорност, по която няма да ми изплатят почти нищо. Каско няма. Всички, които бяхме засегнати, ни викнаха в полицията. Бяхме разпитани, подписахме документите за разпита. Какво ще се случи – не се знае“, обясни мъжът.

Той заяви, че най-вероятно ще потърси помощ от адвокат, за да открие представител на фирмата. Бусът си той използвал за работа, а сега ще трябва да мисли друг вариант.

Изключително нелеп инцидент, в който за щастие има само материални щети. Фирмата, притежател на фадромата, обаче трябва да поеме отговорност за нанесените вреди. Тя е длъжна да проверява техниката си преди да се използва за работа. Ами, ако машината беше потеглила сама по улица, на която играят деца? Не искаме да си представяме какво можеше да се случи...

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.