Сигнализирай!

Община Варна конфискува 100 електрически тротинетки под наем (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
24.06.2024 г.
81
0

Преди дни общината във Варна конфискува повече от 100 електрически тротинетки. Въпросните тротинетки, които се отдават под наем, се намират на наказателния паркинг в морския град.

Това, което наложи конфискуването, е хаосът, който виждаме в целия град. Всички тротитентки се разполагат в градинки, паркове, кръстовища и пешеходни зони. Те нямат регламентирана дейност в общината. Изпратихме писма и провокирахме диалог с фирмите, които извършват подобна дейност. Целта е да се регламентират местата и стоянките на тези тротинетки.”, коментира пред NOVA кметът на Варна Благомир Коцев.

Варненски младежи си спретнаха нощна гонка с тротинетки (видео)

Източник: istockphoto. Стоп кадър: NOVA

По думите му инциденти с тротинетки има постоянно, независимо дали те са частни или такива под наем.
От фирмата заявяват, че от февруари правят опит да се свържат с новото ръководство на община Варна, за да обсъдят дейността, но без успех. Накрая с тях се е свързал главен експерт по строителния контрол. От компанията са поискали да се сключи специален документ, но от общината са отказали, допълват още от фирмата. Според тях прибирането на тротинетките е незаконно.

Ние провокирахме кореспонденция с фирмите. От тяхна страна имаше отказ да бъде заявено кои са стоянките за тези тротинетки. Трябваше да осъществим временна конфискация, за да провокираме желанието на фирмата да комуникира с Община Варна.”, допълни още Коцев.

Според кмета на града до един месец трябва да бъдат определени паркингите на електрическите тротинетки.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.