Сигнализирай!

Две възрастни жени от Хасково дадоха четирицифрени суми на ало измамници (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
26.06.2024 г.
23
0

Две възрастни жени от Хасково дадоха четирицифрени суми на ало измамници. Измамените са на 90 и 91 години, и са дали по 8000 лева, разказва NOVA.

Пенсионерка хвърли над 40 хиляди лева през терасата в поредна телефонна измама

Въпреки предупрежденията, схемата „пострадал роднина” отново е сработила. По думите на началника на РУП – Хасково главен инспектор Мирослав Христов жертвите на измама били излъгани, че бойлерите на техни близки са гръмнали и вследствие на инцидента зрението им е пострадало. Първоначално измамниците поискали по-големи суми, но в крайна сметка взели всички пари, с които разполагали жените.

За едната от двете измами има задържани двама мъже от село Узунджово. Те са т.нар. мулета, които взели парите от жертвите.

снимка: iStock

Коментарът на "Господарите"

Този тип сценарии е сред най-популярните телефонни измами. Престъпниците намират възрастни хора и ги лъжат, че техни роднини са пострадали или че самите те са в тежко състояние. Често се представят като полиция или следователи, за да спечелят доверието на жертвата си. След това искат пари, за да “измъкнат” близките им от създалата се ситуация.

БНБ предупреждава за нова измама от името на банката

Измамник накара 90-годишна жена да изхвърли 6000 лева през балкона си (видео)

Важно е да знаете, че в случай на инцидент, никой няма да ви се обади, за да иска пари на ръка. В такива ситуации измамниците са припряни и агресивни, изискват от вас да действате бързо и разчитат на разклатеното ви емоционално състояние, което не ви позволява да мислите трезво. Говорете с възрастните си близки, обяснете им, че е важно в такива случаи да Ви потърсят и да се убедят, че нищо от описаното не се е случило, преди да дават пари на когото и да било.

Подавайте ни сигнали за всякакви такива измами, злоупотреби и нередности на gospodari.com

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.