Сигнализирай!

Пристигнаха пожарни екипи от Турция на помощ

Gospodari.com
Gospodari.com
17.07.2024 г.
31
0

Пристигнаха пожарни екипи от Турция на помощ. От силовото ведомство уточниха, че към 20 екипа с техника са дошли от южната ни съседка. 

Хеликоптери от Чехия кацнаха в Пловдив, за да помогнат в борбата с пожарите

Вътрешният министър Калин Стоянов е тръгнал към Странджа, за да посрещне спасителите. По-рано от българското външно министерство помолиха Турция за помощ. Нашите дипломати изтъкнаха необходимостта от допълнителна противопожарна техника, която да послужи в борбата с огнената стихия. 

снимка: iStock

От днес по разпореждане на премиера Главчев е отворена и специална телефонна линия, на която могат да бъдат подавани сигнали за възникнали пожари. Телефонът е активен денонощно: 02 901 1298. От Асоциацията на доброволците излязоха с призив за подкрепа чрез SMS с текст DMS OGNEBOREC на номер 17 777.

Надяваме се, че бързо пожарите ще бъдат овладени! За съжаление, всяка година ставаме свидетели на пожари заради безотговорно отношение на хора, решили да изхвърлят цигарата си или да предприемат "окосяване" чрез горене на участъци. Това е недопустимо и е време тези хора да бъдат наказани!

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.