Сигнализирай!

Мащабен IT срив блокира полети, банки, медии и големи корпорации в целия свят (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
19.07.2024 г.
23
0

Мащабен IT срив блокира полети, банки, медии и големи корпорации в целия свят. За сериозните последствия върху различните сектори по света съобщи BBC.

Полетите на летището в Сидни бяха спрени. Американските авиокомпании United, Delta and American Airlines също прекъснаха работа като обявиха, че няма да извършват полети никъде по света. От летището в Берлин също съобщиха за закъснения при чекирането заради "технически проблем".

Американската телевизия Sky пък спря излъчването си на живо.

Платформата на глобалния доставчик на данни и инфраструктура за финансовите пазари London Stock Exchange Group също прекъсва. 

Технологичният гигант Microsoft съобщи за BBC, че предприема мерки за смекчаване на последствията от срива на системите и разследват причините за него.

Сигнали за технологични сривове идват и от Австралия. Засегнати са летища, търговски вериги и компании, предоставящи телекомуникационни услуги. Потребителите в социалните мрежи съобщават за опашки в австралийски магазини заради блокирали платежни системи и проблеми с достъпа до финансови институции като National Australia Bank.

Откраднаха ли данните на потребителите след срива на Facebook и Instagram? (видео)

Подобни сривове на световно ниво са не само досадни, но и много опасни! Все още се изясняват причините за срива. Засега у нас още не са се появили подобни проблеми. Продължаваме да следим темата!

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.