Сигнализирай!

Грандиозно откриване на Летните олимпийски игри (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
26.07.2024 г.
15
0

Грандиозно откриване на Летните олимпийски игри във френската столица Париж. През тази година традицията шоуто да се провежда на стадион беше променена. Парадът на нациите е с лодки по река Сена. Първи излязоха състезателите на Гърция. След нея всички останали държави излизат по азбучен ред. Шоуто ще завърши на площад "Трокадеро" до Айфеловата кула.

https://www.facebook.com/olympics/posts/pfbid02K8KqTvPjgGifHXL3nTtQEVEbNPc2KFnbWPt1zAr4dQ1VrCqNkbLVZETDEDAoJjcil

Президентът на Франция Еманюел Макрон и президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах поздравиха зрителите от площад Трокадеро, докато фойерверки в цветовете на френското знаме - синьо, бяло, червено - озариха моста Аустерлиц, откъдето започна парадът.

Над 600 хиляди души гледат на живо церемонията по откриването на Олимпиадата, предава БНТ. Спортистите от олимпийските делегации на 206-е участващи страни преминават  6-километрово трасе по реката в около 90 лодки от моста Аустерлиц до площад "Трокадеро".

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid025V6f3bLZe6TZcC3uQC2GZCVeuHUkYa6avA5dG6XDc2sNtHaBpuuDgHoykwTsA3aGl&id=100059997684027

На Олимпиадата в 32 вида спорт ще се състезават около 10500 атлети, 46 от които от България. Знаменосци на родната делегация в парада на спортистите са Станимира Петрова и Любомир Епитропов.

Мерките за сигурност в Париж са много сериозни, като значителни полицейски сили са ангажирани да следят за опазването на реда. Около 30 хиляди полицаи и жандармеристи ще патрулират по улиците всеки ден до края на състезанията на 11 август.

Ето каква ще е програмата на българските спортисти на Олимпиадата (снимки)

Пожелаваме успех на българските спортисти!

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.