Сигнализирай!

Жителите на Елин Пелин разказват за преживения ужас (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
26.07.2024 г.
11
0

Жителите на Елин Пелин разказват за преживения ужас. Вчера (четвъртък) около 18:30 часа избухнаха експлозии в склад за фойерверки край Гара Елин Пелин. Взривовете предизвикаха пожар. Мъж почина вследствие на изграрянията си, а лекарите се борят за живота на дъщеря му.

След взрива в Елин Пелин: Бащата е починал, лекарите се борят за живота на дъщеря му (видео)

Местните получиха предупреждение за незабавна евакуация от района. Какво си спомнят от кошмарната нощ хората, разказват пред NOVA.

Ивайло Дитовски и Цвятко живеят в Елин Пелин. Цвятко бил у дома по вземе на инцидента в складовете.

„В първия момент усетих сякаш някой затвори вратата с голяма ярост. Това разтресе прозорците. Веднага спря токът. В следващия момент вдигнах поглед и през прозореца видях гъба бежов облак, който започна да се разнася на изток. Започнах да виждам и искри в далечината”, спомня си той.

20-25 минути по-късно получил и известие от BG-ALERT.

В момента на взрива пък Ивайло бил на около 500 м от складовете. Минавал случайно. Още при първото предупреждение от системата той се отдалечил. По думите му посоката на вятъра спасила жилищните блокове наоколо.

Снимка: Благой Кирилов/БТА (ЕВ)

"В първия момент помислихме, че е пътен инцидент заради тътена, който се чу", започва разказа си жена, която е била евакуирана от Елин Пелин, заедно със семейството си. Впоследствие видели от терасата големия облак дим, както и зарята от складовете. Жената грабнала децата си и тръгнали към Нови хан. Сетили се обаче, че нямат нито дрехи, нито документи, нито пари. Върнали се и в този момент къщата им се разтресла от ударна вълна. Настъпила паника, залягали по стълбите.

Нора е от Гара Елин Пелин. Къщата ѝ е на границата на отцепения от полицията периметър. „Беше нещо ужасяващо”, казва жената и добавя, че в рамките на час тя преброила поне 11 много силни взрива в началото на пожара. Тя била на площадка с децата си, когато започнали пламъците. В началото липсвала информация, споделя Нора. От ударната вълна от всички чешми в региона потекла вода. Животните избягали през нощта.

„Първо помислих, че е гръмотевица. После реших, че военните правят някакво обучение”, разказва друга жена, която живее на около 3 км от складовете. Мъжът ѝ пък помислил, че тир се е ударил в оградата им. Решили обаче да не се евакуират. Въпреки голямото разстояние, къщите около тях са с опадала мазилка и счупени прозорци.

Част от местните са се евакуирали при близки, други са изкарали безсънна нощ, а трети дори нощували на открито.

Видеа: NOVA

Цяла България преживява ужаса в момента заедно с хората от Елин Пелин. Това е една ужасна трагедия, която за съжаление взе и жертви. Напоследък ставаме свидетели на прекалено много трагедии и погубени човешки съдби... Лошото е, че държавата, която уж трябва да ни пази, не реагира достатъчно адекватно!

Молим се за живота на момичето, което лекарите се опитват да спасят в този момент!

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.