Сигнализирай!

Обявиха частично бедствено положение в Белослав след обилните валежи (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
11.09.2024 г.
15
0

Обявиха частично бедствено положение в Белослав след обилните валежи. Силният дъжд е причинил наводнения в голяма част на територията на града, включително кварталите "Младост" и "Акации". Това съобщават от общината на официалната си страница във Фейсбук.

В резултат на обилното количество дъжд се е образувало свличане на земни маси, наноси от сухи треви и клони. Храсти, дървета и нерегламентирано изхвърлени строителни материали са причинили преливането на дере "Иван Вазов".

Снимка: Община Белослав

Наводнен е главният път Варна - Белослав - Разделна, в частта, преминаваща през град Белослав.

Има много наводнени жилищни сгради. Количеството паднал дъжд превишава в пъти месечните валежи, уточняват от общината.

Само в рамките на часове улиците в ниските части на града са се превърнали в кални реки. Има частично наводнени дворове на къщи, както и паднали и свлечени дървета. Инфраструктурата е в изключително лошо състояние.

Активирани са всички служби за овладяване на последиците от бедствието. Нанесените щети вече се оценяват и се извършват възстановителни работи.

https://www.facebook.com/beloslavmunicipality/posts/pfbid02BQvD6AuLCmBZbBPFW5tHmtZDyduhw5bhoCMepBsd2RdWqfbTV3Q2XgmgUvBDqeaNl?locale=bg_BG

Проливен дъжд наводни Добричко (видео)

Силна гръмотевична буря е преминала и през Варна, информира NOVA.

Всички деца от детска градина "Детски свят" във варненския квартал "Владислав Варненчик" са били евакуирани. Сградата се наводнила след обилните валежи. Щети има както по сградата, така и в двор на детското заведение.

Водата е нахлула и в някои от помещенията в детското заведение, съобщиха от Областна администрация – Варна. Децата са били евакуирани по искане на директорката на градината.

Обявиха частично бедствено положение в Белослав след обилните валежи (видео)

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.