Сигнализирай!

"Ало" измама този път за документи - възрастна жена отново хвърли пари през терасата (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
12.09.2024 г.
9
0

"Ало" измама този път за документи - възрастна жена от Бургас отново хвърли пари през терасата, разказва NOVA. Този път потърпевшата е на 69 години и е дала на измамниците близо 5000 лева. Схемата този път е плащане за получаване на важни документи. Случаят е от 4 септември, а посредникът – 30-годишен бургазлия, вече е задържан от полицията.

„Първоначално измамниците звънят на домашния телефон, след това искат номера и на мобилния. Т.н. мулета подават обяви в интернет за търсене на работата и така биват привлечени от измамниците като куриери за пренасяне на различни пратки. От началото на годината имаме 10 телефонни измами, в 8 от случаите лицата са задържани”, коментира гл.инсп. Милен Гайдарджиев- Криминална полиция МВР – Бургас.

Коментарът на "Господарите"

Скъпи приятели, обърнете специално внимание на по-възрастните си близки, че не трябва да дават пари след обаждане по телефона. Просто правило – винаги да проверяват по официален ред дали са необходими въпросните документи, за да си спестят и притеснението, и даването на пари на измамници!

Сигнализирайте ни, ако се натъкнете на подобни схеми на gospodari.com.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.