Сигнализирай!

Студенти от Техническия университет продължават сами да ремонтират общежитията си (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
18.09.2024 г.
10
0

Студенти от Техническия университет продължават сами да ремонтират общежитията си. От години проблемите в студентските стаи са пренебрегвани от институциите, разказва bTV.

Отпускат милиони за ремонт на студентски общежития (видео)

Студентите се оплакват от течове, рушащи се стени, разбити плочки, стари тапети, дървеници, хлебарки и мухъл, нефункционални мебели. „Банята нямаше никакви плочки, беше с графити, мазилката се лющеше, тавана падаше. Купихме си плочки, залепихме си ги, плоскости на тавана сме сложили. Тоалетната казанчето беше отвратително – мухлясало, старо, ръждясало, миришеше“, коментира Кристина, която е студентка.

„Аз не можех да живея тук. Беше меко казано мизерно. Имахме буквало 4 дни да направим основен ремонт, защото аз започвах университет“, посочва още тя.

снимка: bTV

Ремонтът излязъл на студентите 4000лв. Университетът няма собствени средства за поправките, обясниха от учебното заведение.

„Общежитията за които вие ме питате, са средно на 55-60 години. По една или друга причина ремонт не е правен. Защото след 90-та година се прие субсидиите да са на бройка студенти. Тук влизат всички консумативи – ток, вода и тн. заплати и прочие. Това става като се субсидират от държавата ремонтите“, коментира Никола Николов, главен сектетар на Техническия университет.

Само в общежитията на техническия университет тази година ще живеят 1100 бъдещи инженери. Учебното заведение разполага със 16 блока. Днес два от тях са в ремонт.

Коментарът на "Господарите"

Проблемът с общежитията не е от днес или от вчера. Студентски град е пълен с блокове от 70-те години, които стоят без ремонт от момента на откриването си. Всяка година се обещават субсидии и всяка година положението остава едно и също.

Дори ние от "Господарите" можем да споделим лична история от общежитие на Техническия университет и да потвърдим, че видяното в репортажа е истина. За да се чувстваш добре в стаята си и да си мотивиран да се изучиш, то родителите ти са длъжни да отделят средства за ремонт, защото иначе си обречен да живееш в мизерия. И това според университета е "мотивираща система", с която ти обещават стая за 4 години, за да я ремонтираш! Срамно и недопустимо!

снимка: личен архив

Повече от 4000 студенти не могат да се върнат в общежитията си

Мизерия и ремонти в студентските общежития на Софийски университет

За първи път от години: отпускат пари за ремонт на студентските общежития

Кой е отговорен за мизерията в общежитията и неволите на студентите покрай настанителната кампания?

Студенти живеят в студ и мизерия в общежитията на Пловдивския университет (видео)

През годините сме ви показвали стотици случаи от общежития, които обаче така и не доведоха до коренна промяна! А е време! Студентите заслужават да живеят в спокойствие и уют, за да могат да се съсредоточат върху уроците си! Настояваме държавата да обърне внимание на проблема!

Студенти от Техническия университет продължават сами да ремонтират общежитията си

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.