Сигнализирай!

Поредна жена стана жертва на телефонни измамници, излъгали я за задължения за ток

Gospodari.com
Gospodari.com
25.09.2024 г.
13
0

Възрастна жена от Лозница е станала жертва на телефонна измама, съобщава bTV. Около 8 часа на 23 септември 87-годишната жена е получила обаждане от непознат номер, в което жена ѝ e съобщила, че дължи 35 000 лв. за изразходвана електроенергия.

Час по-късно последвало второ обаждане от мъж, който обиждал и заплашвал потърпевшата, подтиквайки я да заплати исканата сума, съобщават от полицията в Разград.

Около 21 часа същия ден пред дома на възрастната жена се явил мъж, представил се за служител на "Криминална полиция" и заявил, че в рамките на провеждаща се полицейска операция трябва да му предаде всички налични парични средства.

Източник: istockphoto

Те били необходими за задържането на извършител на престъпление.

Жената е предала 9000 лв. в различни банкноти. На 24 септември тя е подала сигнал на телефон 112 за случилото се.
В хода на предприетите оперативно-издирвателни действия е задържан мъжът, взел парите. Той е безработен, на 49 години, от Самуил.

По случая се води досъдебно производство.

Скъпи приятели, за пореден път ви призоваваме да бъдете изключително бдителни и да запазите самообладание в такива ситуации. Когато става въпрос за сметки или задължения, никой няма да ви се обади и да ви иска пари на ръка. Особено без получен преди това валиден документ или фактура от съответната институция.

Нова измама в интернет: Платформа взима пари за персонализирани поръчки, които не изпълнява (видео)

“Ало” измама този път за документи – възрастна жена отново хвърли пари през терасата (видео)

Задържаха мним полицай, взел 46 000 лева от майка и син чрез телефонна измама (видео)

Често измамниците са припряни и агресивни и очакват от вас да действате бързо. Те не искат да се замислите и да задавате въпроси, а се стремят да разклатят вашето емоционално състояние.

В такива моменти е особено важно да съберете колкото се може повече информация от тези, които ви звънят. Винаги проверявайте информацията във въпросната институция на посочените от нея официални канали. И никога не давайте пари на ръка на неизвестни лица.

Поредна жена стана жертва на телефонни измамници, излъгали я за задължения за ток

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.