Сигнализирай!

18 часа жена е стояла с мъртво бебе в утробата си в частна болница в Сливен (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
26.09.2024 г.
32
0

18 часа жена е стояла с мъртво бебе в утробата си в частна болница в Сливен, разказва bTV. Случаят е от 15 септември от клиника "Ева" в града. Майката твърди, че преди фаталната развръзка е връщана няколко пъти от наблюдаващия лекар, с аргумента, че бебето трябва да расте още. От болницата отказаха коментар по случая.

Финалният инцидент се е случил на 15 септември. Родилката е на 31 години. Бременността за нея е четвърта поред, като бебето е било доносено.

За съжаление състоянието на майката се е влошило след извършването на секцио. Тя в момента е в болница. Повече разказват адвокатите на семейството.

„На 20 септември в кантората ми дойдоха две жени и един мъж, който бяха разтревожени. Младата жена плачеше непрекъснато. Тя ми разказва, че детето ѝ се е родило мъртво. Терминът ѝ бил в края на месец август. В продължение на две седмици тя е ходила редовно в болницата, но лекарят, който проследявал бременността й я връщал с аргумента, че размерите на детето са малки“, обясни адвокат Тодор Тодоров.

Адвокатът допълни, че жената е връщана 3-4 пъти, като през това време ѝ е поставена инжекция за растеж на бебето.

На 12 септември обаче младата жена получила болки в корема и по спешност в 4 часа сутринта нейните близки я завели в болницата. В болницата проверили тоновете на бебето и установили, че има разкритие и жената започва да ражда. Едва на 16 септември обаче лекарите откриват, че бебето вече няма тонове и се налага да бъде извадено със секцио на 17 септември.

„Майката е много притеснена, както и нейните близки. Те смятат, че става дума за лекарска грешка. Аз също съм на мнение, че става дума за лекарска небрежност. Фаталният инцидент е след дълго и редовно наблюдавана бременност. Цялата бременност преминава в спокойна атмосфера и е можело наблюдаващият лекар да потърси съдействие от свой колега, ако е имал някакви притеснения“, посочи и адвокат Кичюков.

От думите му става ясно, че около 17-18 часа младата жена е седяла в болницата с установен мъртъв плод в корема си и никой не е направил нищо.

Адвокатите са категорични, че родилката е преживяла психическа травма, защото през цялото време тя е знаела за мъртвото дете в утробата си.

Собственикът на болница „Ева“ категорично отказва да коментира случая.

Коментарът на "Господарите"

В България има лекари със сърце, които наистина искат най-доброто за пациентите. Уви, откриването им е въпрос на късмет, особено извън София. В много други случаи гледаме търговски практики, никаква грижа за хората и резонно - фатални последици от неглежирането на състоянието на пациентите. За съжаление този случай изглежда като точно такъв. Изключително грозно е не само пациентка да бъде връщана толкова пъти, ако това наистина се е случило по начина, описан от адвокатите.. Грозно е от частна болница да отказват дори да коментират случилото се. Вероятно гузни. И вероятно има защо.

От друга страна не липсват и случаи, в които самите пациенти отказват лечение или се опитват да влияят на решенията на лекарите. Предвид, че не сме чули позицията на наблюдаващия жената лекар, няма как да сме сигурни, че казусът не е такъв.

Изказваме съболезнования на семейството! Надяваме се жената да се възстанови бързо, истината да се изясни, а отговорните за смъртта на бебето да понесат последиците за действията/бездействието си!

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.