Сигнализирай!

Израел: Убихме Хасан Насрала, лидер на "Хизбула"

Израел твърди, че са убили при ракетен удар Хасан Насрала, лидер на терористичната организация "Хизбула". За момента тази информация не е потвърдена от отсрещната страна.

Армията на Израел извърши ракетен удар, при който в Бейрут бяха разрушени шест сгради. Твърдеше се, че атаката е била срещу щаб квартирата на терористите. По данни на израелците, ликвидирани са още няколко високопоставени командири.

Насрала е една от най-важните фигури в арабския свят и Близкия изток. Той е сред основоположниците на "Хизбула", чиито корени датират от 80-те години. Насрала е близък с водещите политици в Израел, от които се очаква също реакция.

Междувременно САЩ оповестиха, че не са знаели за атаката. Техните партньори са ги уведомили минути преди тя да стане факт.

В момента напрежението в Близкия изток не спира да се покачва. Хората на Бенямин Нетаняху, премиер на Израел, отказват примирие и отхвърлят призивите на международната общност за дипломатическо решаване на проблемите. Войната срещу "Хизбула" продължава и на територията на Ливан.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.