Сигнализирай!

От "Топлофикация" обявиха жена за мъртва заради дело за 16 лева (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Вчера
311
0

От "Топлофикация" обявиха жена за мъртва заради дело за 16 лева. По документи абонатът се водел мъртъв в продължение на около две седмици, разказва NOVA

От дружеството убеждавали съда, че длъжницата е покойница. Нейните близки изпаднали в тотален шок, когато разбрали, че ще съдят тях заради покойната им близка. Оказва се, че „Топлофикация“ може да прати някого в отвъдното по документи, както и да го възкреси, ако има да плаща.

„Получих писмо от „Топлофикация“, в което пишеше, че аз съм покойница и търсят някакви стотинки от моето семейство. Пише, че е установена смърт. Как са я установили, нямам идея“, заяви Мария Евтимова.

В същото време жената бива повикана в съда, след като е била обявена за покойник. „Съдийката не ми обърна внимание и каза, че ще се води дело за тези 16 лева“, допълни потърпевшата.

Два месеца по-късно Мария е призната за жива. „След като отидох на каса в дружеството, се установи, че всъщност нищо не дължа. Може би тези 16,29 лв. са събрани от някакви стотинки или лихви. Но като отидох в съда, платих 60 лв. и съдийката каза, че делото приключва“, каза жената.

От „Топлофикация“ отговориха, че е станала грешка и за кратко потърпевшата е била обявена за покойник документално.

Коментарът на “Господарите” 

Ужасен и нелеп случай, пореден за “Топлофикация”. Бяхме ви показвали и друга ситуация, в която обаче наистина мъртва жена е получавала в продължение на 8 години сметки. Как са възможни изобщо тези ситуации? Няма ли хора, които да проверяват информацията? Силно се надяваме, че “Топлофикация” ще се извинят подобаващо на жената заради целия причинен стрес! 

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.