Сигнализирай!

Мъж, пребил възрастната си майка с ритници, отива на съд

Gospodari.com
Gospodari.com
16:29 ч.
123
0

Мъж, пребил възрастната си майка с ритници, отива на съд. Той ѝ е нанесъл телесна повреда и ѝ се заканил с убийство, пише NOVA

На 10 февруари в апартамент в ж.к. „Младост 4“ в София, обвиняемият удрял с ръце в главата и ритал в тялото 76-годишната си майка. Обвиняемият се е заканил с убийство на жената, като я държал с едната си ръка притисната до стената, а с другата си ръка, свита в юмрук, нанесъл удари в областта на лицето и ѝ казал: „Ще те убия“. 

Деянията са извършени в условията на домашно насилие.

Коментарът на “Господарите” 

България е на последните места по психологична грижа, а тази статистика става все по-зловеща заради зачестилите случаи на насилие и дори убийства, извършени от лабилни хора. Превенция на практика липсва. Предписват се лекарства, но никой не следи как те влияят на състоянието на пациентите, взимат ли се редовно и изобщо какво се случва с тях. След това слушаме за убити близки или дори непознати – нали помните убийството на психолога Иван Владимиров-Нав?

Протест пред МВР след убийството на психолога Иван Владимиров (видео и снимки)

Държавата и тогава не си взе поука въпреки протестите. Държавата отново допуска сигналите за домашно насилие да се оттеглят – все едно жертвата наистина би се отказала от свидетелствата си доброволно. Хайде, стига. Домашното насилие, неглижирано от институциите, води до ето такива брутални убийства.

Скъпи приятели, не игнорирайте домашното насилие, не игнорирайте и агресивното поведение навсякъде около нас. Подавайте сигнали – на институциите, а като виждате, че не работят, и на нас. Дълг на всички ни е да се пазим от убийците и от потенциално опасните хора! Вече е въпрос на оцеляване.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.