Сигнализирай!

Таванът и мазилката на детска градина във Велинград падат, но според кмета сградата не е опасна (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
14:36 ч.
159
0

Таванът и мазилката на детска градина във Велинград падат, но според кмета сградата не е опасна. Родителите са започнали ремонт със собствени средства, разказва bTV

Сигнал за опасна сграда на детска градина във Велинград подава един от родителите. Пада мазилка от фасадата, а това създава опасност за децата и персонала. Преди няколко месеца е паднала мазилка и от тавана в една от групите. За щастие не е имало пострадали.

"Имаше и мухъл. Но мухълът го изчистиха. Лятото правиха, сменяха керемиди и отдолу на тавана плочата.", разказва Йорданка Димова, родител.

Падналият таван вече е поправен. Атанаска Стоянова, директор на детската градина, разказва, че таванът е паднал на 1 март 2023 г., когато тя подава докладна до кмета на града Костадин Коев.

Ще има ли градината нова дограма предизвика спор между общинския съвет и кмета. "През месец май ние гласувахме 30 хиляди лева, които бяха отклонени.", казва Надежда Ключкова, общински съветник. Кметът Коев казва, че пари за дограма има.  "И в момента дограмата се работи. Може да направите репортаж след 2 месеца.", казва той.

Фасадата на сградата обаче продължава да е напукана и да пада мазилка. "Сградата не е опасна. Обследвана е. Имаме готов проект, който сме го входирали в Министерство на образованието.", добавя кметът.

Кметът Коев е поел ангажимент веднага да стартира работата по ремонтирането на падащата мазилка от фасадата. 

Коментарът на “Господарите” 

Силно се надяваме, че кметът ще изпълни обещанието си и ще ремонтира мазилката на фасадата. Не е нормално децата да бъдат в подобни опасни условия, а той да заключава, че “сградата не е опасна”. Ако видимо сега не е, то ще бъде опасна, когато нещо падне върху някое дете ли? Родителите не са длъжни да поемат подобни разходи!!! 

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.