Сигнализирай!

Масов протест в Хасково в подкрепа на арестувания кмет на Минерални бани (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 13 часа
276
0

Пред Съдебната палата в Хасково започна протест, организиран от поддръжниците на Ахмед Доган в подкрепа на задържания кмет на Минерални бани Мюмюн Искендер, сина му Али Али и техника в общината Байрям Иляз.

Тримата са в следствения арест от 20 септември с обвинение за организирана престъпна група, извършила злоупотреби с евросредства от Държавен фонд „Земеделие“.
От 10 ч. в Окръжен съд-Хасково продължава отложеното от 23 септември заседание за определяне на мярката им за неотклонение.

Кметът на Минерални бани се сдоби с обвинение за престъпна група

Тогава то продължи близо 4 часа и завърши с отлагане за изготвяне на медицинска експертиза дали здравословното състояние на тримата позволява оставането им в ареста. 
Съдията Йонко Георгиев не се произнесе конкретно по въпроса, но и след изтичане на 72-часовата прокурорска мярка задържането им продължи. Защитата им определи продължаващия арест за незаконен.

И през септември пред съда в Хасково се събраха десетки поддръжници на Искендер, който е единственият общински кмет в областта, заявил подкрепата си за Доган. По-късно протестът се пренесе и под прозорците на следствения арест, като участниците в него определиха случващото се за „предизборна бухалка“.

Видео: Xnews.bg

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.