Сигнализирай!

Новина, която не е новина: Отново хванаха купувачи на гласове (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 14 часа
379
0

Отново хванаха купувачи на гласове - засега в Сливенско и във Варненско, където се провеждат полицейски акции срещу купения вот.  Входовете на Твърдица са блокирани от екипи на полицията и жандармерията. Униформените проверяват частни адреси, магазини, заведения и лихвари.

„Екипите тръгнаха по адреси. Работи се по престъпления, свързани с политически права на гражданите. Ще бъдат извършени проверки на адреси и на питейни и увеселителни заведения. Има изградени няколко ГКПП-та, където ще бъдат извършвани проверки на водачи на МПС за употреба на алкохол, наркотици и упойващи вещества”, коментира в ефира на NOVA ст. инспектор Димитър Минков.

Органите на реда ще разследва дали са извършени престъпления във връзка с незаконен добив на дървесина и предлагане на дърва за огрев срещу глас на предстоящите избори на 27 октомври.

„Твърде вероятно е в днешния ден да има арести, тъй като проверяваме сигнали за едни забравени схеми, които явно се възвръщат”, обясни ст. комисар Димитър Кикьов.

Акция и във Варненско

Трима са арестувани при специализирана полицейска операция и във Варненско срещу нарушаването на изборните права на гражданите. Спецакцията е започнала малко след полунощ в „Аспарухово”.

„Имаме сигнали за влияние на вота чрез опрощаване на дългове, предоставяне на дърва за огрев и други такива действия”, обясни комисар Димитър Луков, началник на „Охранителна полиция” в ОДМВР – Варна.

Единият от мъжете е задържан за разпространение на наркотични вещества и съпричастност към действия, нарушаващи изборните права на гражданите, обясни още комисар Луков.

Специализираната полицейска операция продължава до вота.

Коментарът на “Господарите”

Отново акции срещу купуване на гласове, отново гръмки обещания от полицията, а накрая - никакъв резултат. Предстоящите избори ще ни покажат, че няма невъзможни схеми при търговията с вот - и нормално, предвид събитията в ДПС, политическия колапс в отношенията между уж “евроатлантическите” партии и редица други фактори. Истината е, че полицията ще атакува “дребни риби” за отчитане на дейност, докато големите корпоративни купувачи действат напълно необезпокоявани. Единствените, които можем да спрем купуването на гласове, сме всъщност всички ние - като просто гласуваме по съвест и не приемаме каквито и да е облаги срещу гласа си. Уви, твърде малко хора у нас са с такова мислене.

Скъпи приятели, сигнализирайте ни за всякакви схеми за купуване на вот - нека се опитаме заедно да ги спрем!

 

 


 
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.