Сигнализирай!

Пуснаха под домашен арест кмета на Минерални бани (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 3 часа
139
0

Пуснаха под домашен арест кмета на Минерални бани. Мюмюн Искендер и още двама са обвиняеми за участие в организирана престъпна група за злоупотреби с евросредства, разказва NOVA

Кметът на Минерални бани се сдоби с обвинение за престъпна група

Кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер, синът му Али и общинският служител Байрям Иляз са пуснати под домашен арест. Тримата са обвиняеми за участие в организирана престъпна група за злоупотреби с евросредства между 2015 и 2019 година. Тогава в Минерални бани са били изградени две къщи за гости, които са собственост на хора от семейството на Искендер. Съдията смята, че няма опасност обвиняемите да се укрият или да извършат престъпление.

Първото заседание по делото беше на 23 септември, но бе отложено за изготвяне на съдебно-медицинска експертиза за определяне на здравословното им състояние. Днес в съдебната зала стана ясно, че след задържането си Искендер е бил в болницата на МВР в София, а през останалото време – в ареста в Хасково. Другите двама обвиняеми също имат заболявания – синът на Искендер има високо кръвно и диабет, а Иляз е с онкологично заболяване. 

Пред съда се събраха недоволни хора, които твърдят, че са жертва на репресии и подкрепиха кмета. Сред тях беше и съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров. От „Алианс за права и свободи“ настояват за отлагане на предсрочния вот. Темата, според тях, трябва да влезе за обсъждане още в петък на Консултативния съвет при президента. 

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.