Сигнализирай!

Шофьори се оплакват от обходен път в плачевно състояние във Врачанско (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 14 часа
186
0

Шофьори се оплакват от ужасното състояние на пътна отсечка между Мездра и село Моравица, съобщава bTV

Тя е общинска, но от няколко месеца се използва като обходен маршрут от хиляди шофьори в Северозапада заради затворения за модернизация Е-79. Кратерите и рушащата се настилка са предпоставка за тапи и произшествия.
С реорганизацията на движението на ден оттук минават над 10 хил. превозни средства,  половината от тях - тирове. От тежестта им трасето се руши още повече.

Много е хубав, това ни е държавата, най-пропадналата в света след африканските и част от азиатските. Ние сме последни в света, аз съм международен шофьор и съм обиколил цяла Европа, по-зле от тази държава не съществува“, казва един от шофьорите.

За да избегнат ямите, колите често влизат в насрещното, разказват шофьорите. Катастрофи все още не са ставали, но колите се чупят всеки ден, споделят потърпевши. През въпросната  отсечка  преминава трафикът от и за София, към и от Златна Панега за Видин и Оряхово. Движат се и автобуси.

АПИ заплашва с винетки на Софийския околовръстен път заради спор с общината

И от полицията алармират за ситуацията с обходното трасе.

Там състоянието на пътя е под всякаква критика, изготвено е сигнално писмо“, казва главен инспектор Христо Димитров, началник "Пътна полиция"- Враца.

АПИ бяга от отговорност. 

По информация на агенцията, нейно задължение са републиканските пътища, а този е на община Мездра и  отговорността за ремонт и поддръжка е нейна. Опитите  дори  само за маркиране на пешеходни пътеки, камо ли за изкърпване на дупки, довел до изключително напрежение, казва кметът на Мездра Иван Аспарухов.

Направихме опит и щяхме да утрепем хората, това движение няма спиране, нямаме пролука да го направим. При това интензивно движение просто е невъзможно да се работи”,  казва Аспарухов.

Извършен е оглед на най-тежките участъци.  Обмислят се варианти, но най-вероятно ремонтът ще изисква временно спиране на трафика за няколко часа и пренасочването му по други маршрути.  До десет дни обаче резултат ще има, обещават от местната власт.

Ситуацията с пътищата в България е плачевна. Но тя няма и изгледи да се оправя, тъй като представлява златна мина за източване на средства. Обществена тайна е, че ясни компании печелят поръчки по предварително нагласени критерии. След това се извършват строителни дейности и ремонти без надзор и контрол.

Наказани никога няма, а виновните най-често плащат глоби или неустойки, които са дребна част от усвоените пари.

 

 

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.