Сигнализирай!

Конституционалист за ареста на Ибрямов: Той не може да се крие зад имунитета си (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
388
0

Адвокат Силвия Петрова и конституционалистът Орлин Колев коментират за NOVA ареста на депутата Джейхан Ибрямов.

 „Завареното престъпление означава да се хване извършителят на местопрестъплението. В случая в публичното пространство има данни, че подкупът е поискан още на 25 септември, когато г-н Ибрянов все още е бил лице с имунитет. Белязването на банкнотите и даването им на потенциалния заподозрян представлява процесуално-следствено действие по разследването срещу конкретна личност. Но ограничението на депутатския имунитет забранява да се извършва действие срещу личността на това лице. 

Ибрямов е задържан със 100 000 лв. в белязани банкноти, обявиха от прокуратурата (видео)

Това означава, че на този етап данните сочат за незаконносъобразност на ареста, тъй като не става въпрос за заварено престъпление, а за подготвяно разследване по престъпление, за което се е знаело, че е извършено. Завареното престъпление е буквално случайно установеното”, твърди Петкова.

„Засилената юридическа защита, която Конституцията и в последствие Изборният кодекс дава на народните представители и на кандидатите за такива, изключва хипотезата на заварено престъпление. Идеята на имунитета е от една страна да пази съответния му носител, да не бъде неоснователно обвинен. Но той не може да се крие зад него”, коментира Колев.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.