Сигнализирай!

Борислав Сарафов: Колегите от МВР не са изненадани от лицата в списъците

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
307
0

Борислав Сарафов: Колегите от МВР не са изненадани от лицата в списъците. Това заяви и.ф. главен прокурор по време на среща в президентството за подготовката на предстоящите избори за Народно събрание и за гарантирането на честността на вота, пише bTV

„Всички сигнали за изборни нарушения се обработват в срок от 48 часа, не допускаме никакво забавяне, не допускаме никакво мотаене по тази категория дела“.

 

Той припомни, че е подписана тристранна заповед за съвместна работа между прокуратура, МВР и ДАНС за създаването на национално междуведомствено звено и регионални звена на тези три институции, допълни, че целта е да се координира и да се води дейността срещу всички нарушения на изборния процес. Проведено е и национално съвещание.

 

Борислав Сарафов посочи, че прокуратурата си взаимодейства добре и с Централната избирателна комисия (ЦИК).

По отношение на публикувани и изпратени до прокуратурата, МВР и ДАНС списъци на лица, Сарафов каза, че е дълбоко убеден, че колегите от МВР „не са изненадани от много от лицата в тези списъци“. „Принципите на правовата държава изискват от всички нас да не предприемаме репресивни действия спрямо някого, който е посочен, и то от анонимен източник“, коментира и.ф. главен прокурор.

 

„Голяма част от тези имена заслужават да бъдат обект и цел на нашата работа“, добави той, но направи уточнението, че „не е достатъчно някой да има прякор, за да бъде набеден“.

 

„Всички сме за утвърждаването на правовата държава. Не искам да коментирам тези списъци, както и колко са достоверни“, коментира на свой ред президентът Румен Радев. Според него обаче фактът, че гражданското общество вече се надига, започва да събира информация, да я обобщава, да я предоставя на институциите, означава, че се достига предел на нетърпимост по отношение на честността на изборния процес. По думите на Радев това е важен сигнал за институциите.

 

Коментарът на “Господарите” 

 

Не сме изненадани, че хората, които купуват гласове и се занимават с тази търговия, не са тайни и мистериозни за МВР. Очакваме обаче да правят нещо срещу тази незаконна практика, вместо просто да отбелязват, че съществува. Искаме честни избори! Гласувайте, само така купеният вот няма да има тежест! Сигнализирайте ни за всякакви изборни нередности на gospodari.com

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.