Сигнализирай!

Орбан иска България и Румъния в Шенген и по суша до края на годината

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
83
0

Орбан иска България и Румъния в Шенген и по суша до края на годината. Унгарското председателство на Съвета на ЕС отправя искане двете страни да станат пълноправни членове на Шенгенското пространство до края на тази година. Това заяви премиерът Виктор Орбан в пленарната зала на Европейския парламент в Страсбург, информира NOVA.

Ръководителят на унгарското правителство заяви, че системата за предоставяне на убежище не функционира и „ако допуснем някого, не можем никога повече да го върнем у дома“.

Политиката на ЕС по отношение на миграцията се провали и ние виждаме последиците от този факт. Няколко държави членки се опитват да намерят решения. Нелегалната миграция и страховете, свързани с безопасността, доведоха до засилване на граничния контрол“, каза още Орбан по време на дебата.

Когато реагирахме на кризата през 2008 година, важна част от нея бяха Срещите на върха на страните от Еврозоната. И сега сме изправени пред подобна криза, затова се нуждаем от подобен политически ангажимент. Шенгенски срещи на върха, а след това трябва да го институционализираме чрез международно споразумение", допълни премиерът.

ЕК: България и Румъния са напълно готови за цялостно присъединяване към Шенген

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.