Сигнализирай!

МВР ще разпита Доган за евентуално готвено убийство на Пеевски

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 3 часа
484
0

МВР ще разпита Доган за евентуално готвено убийство на Пеевски. Софийската градска прокуратура е възложила на МВР проверка заради показанията по делото срещу Джейхан Ибрямов. Свидетелят Мирослав Тодоров говори, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган е искал да убие съпредседателя на движението Делян Пеевски. Източници от прокуратурата са обяснили за Сега, че на МВР са пратени материали за проверка по случая.

За проверката се разбра от думите на вътрешния министър Атанас Илков, който в петък даде брифинг за действията на МВР по сигналите и делата за купуване на гласове. На въпрос за показанията на Тодоров и дали се извършва проверка, той посочи, че са постъпили данни, които не може да коментира, но който "протича по сигнала, ще бъде призован". В отговор на друго питане, Илков беше категоричен, че няма да се уплаши да бъде призован и Доган.

"Искам да посоча, че по време на същата среща Ибрямов ми спомена, че Ахмед Доган му е казал, че нямало да е все така и че по-натам ще убият момчето, като имаше предвид Делян Пеевски. Каза, че са говорили вероятно да го застрелят, като ми показа с пръсти формата на пистолет, но само да намерят парите за това". Това твърди в показанията си Тодоров, който е свидетел по делото за търговия с влияние срещу Ибрямов. Показанията на Тодоров са цитирани от прокурора по делото, докато първата инстанция гледа искането за арест на Ибрямов, разкри Mediapool в четвъртък.

Министър Илков каза още, че в МВР са получени 130 сигнала за купуване на гласове, като по 46 от тях са образувани досъдебни производства. Проведени са 137 специализирани полицейски операции.

До момента са задържани 23-ма души, но броят им ще расте с всеки ден, посочи министърът. Той отказа да назове партиите, за които се търгува с гласове, защото щял да наруши два закона, кои точно разпоредби - не стана ясно.

От думите му се разбра още, че по непотвърдена информация (според сигналите) гласовете се търгуват за между 50-150 лв. и 300-500 лв.

Водач на листа на ДПС-Пеевски леко се изпусна: Призна, че коалицията купува гласове

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.