Сигнализирай!

Протест в Пловдивско заради голямо забавяне на строеж на жп надлез (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
11.10.2024 г.
464
0

Жителите на три пловдивски села – Трилистник, Рогош и Скутаре, излизат на протест в събота. Причината за недоволството им е заради огромното забавяне на строежа на жп надлеза между Трилистник и Рогош, съобщава bTV.

Месеци наред хората обикалят, за да стигнат до Пловдив, което им отнема един час. По думите им забавянето е повече от шест месеца. Налага се те да минават по алтернативен път, който е целият с дупки.

Жена с четири деца от Трилистник разказва, че малките ѝ ходят в Рогош на детска градина и училище, а големите – в Пловдив, което по думите ѝ е абсолютно непосилно да се комбинира. Използвали са градски транспорт, с който децата сами да се прибират от училище, но вече не могат да разчитат на него.

Път край Ихтиман в окаяно състояние плаче за ремонт (видео)

„Жителите на село Трилистник за трети пореден път се събират в знак на протест. Проблемите са и за хората, които ходят на работа, и за учениците. Това е поредното безобразие на НКЖИ спрямо нашите жители“, каза кметът на село Трилистник Мирчо Петров.

За нас проблемът е с маршрутка, която е нередовна и недостатъчна. Тя единственият вариант на нашите ученици да пътуват до Пловдив“, каза от своя страна Катя Тодорова, кмет на село Скутаре.

НКЖИ са възложители на този ремонт. Ето и тяхната позиция:

“Забавянето на обекта е вследствие на лоша организация на работата от страна на изпълнителя и при неспазване на срокове ще бъдат налагани неустойки, предвидени в договора. С оглед на обема на оставащите строителни дейности, прогнозната дата за завършване на надлеза е 30.11.2024 г.”

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.