Сигнализирай!

Васил Терзиев обеща бонусна система в транспортния сектор на София

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 1 час
65
0

Васил Терзиев обеща бонусна система в транспортния сектор на София. Столичният кмет даде брифинг в Столична община.

"Бонусна система в транспортния сектор на столицата ще има. На среща днес запознахме синдикатите с нашето предложение, което е в изпълнение на договорките, поети по-рано през годината, за въвеждане на такава система през есента на 2024-та".Това съобщи на брифинг в петък столичният кмет Васил Терзиев.

По думите му до средата на другата седмица синдикалните организации трябва да запознаят своите членове с предложенията и ще бъде подписано споразумението, което ще успокои системата.

Илиян Павлов, заместник-кмет по транспорта, коментира, че предложената бонусна система е съобразена с исканията на работниците и синдикатите. "Според мен е изключително справедлива. Може би от първия път няма да е най-идеалната, но със сигурност е едно добро начало, което ще намали разликата в заплатите и в това как шофьорите и администрацията се подкрепят", каза Павлов. Той посочи, че “по-трудните линии ще са по-добре платени, а по-лесните - по-малко и ще има категории”.

Заместник-кметът обясни, че бонусната система е съставена по начин, по който е вързана с минималната работна заплата. По думите му за следващата година бонусната система ще струва около 15 млн. лв.

Припомняме, че преди три дни служителите на градския транспорт в София излязоха на протест и заплашиха със спиране на работа, ако не бъде спазено споразумението им за по-високи заплати. Това не е първият път, в който те стачкуват заради недоброто си възнаграждение. Надяваме се, че желанията им ще бъдат удовлетворени, защото се грижат денонощно за придвижването на милиони софиянци и го заслужават! 

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.